Когато чух диагнозата рак, се сринах. Бях изключително уплашена. Нищо

...
 Когато чух диагнозата рак, се сринах. Бях изключително уплашена. Нищо
Коментари Харесай

За рака като диагноза, не като присъда: "Не вярвах, че ще бъда жива на 40"

 

" Когато чух диагнозата рак, се сринах. Бях извънредно уплашена. Нищо нямаше да бъде същото, а пред мен стоеше предизвикването по какъв начин да изградя живота си още веднъж. "

Така стартира персоналната история на Боряна Герасимова – онази най-трудна част от житейския й път, тестването, което я трансформира в дамата, която виждаме през днешния ден.

Снимка: Боряна Герасимова, персонален списък

Тя ми се довери и застана пред камерата на „ Жените на България “ , с цел да опише пъкъла, през който е предходна, само че и да ни увери, че е признателна за този опит, който я трансформира напълно.

Боряна е единствено на 26, когато схваща, че има Лимфон на Ходжкин и израстък в гръдния панер, който се развива, без даже да го усети. Така, в разцвета на младостта й, стартира най-значимата и сложна борба за нея.

Снимка: Боряна Герасимова, персонален списък

„ Това са голям брой борби, не една. И всяка има смисъл. Най-важното е, че не бях сама в тях. Зад мен стояха екип от експерти, фамилията и околните ми другари, които бяха моята опора “, споделя Боряна.

Лечението й продължава година – 12 месеца, в които минава през всевъзможни лечения, преди да чуе, че ракът е в ремисия.

Снимка: Боряна Герасимова, персонален списък

„ Ракът беше оздравял, нямаше диря от него, само че тогава настъпи миг, в който като че ли чаках да се върне. Трябваше да стартира огромната промяна – да изградя живот, подобаващ за хубавичко Боряна “, споделя тя.

Таня Колева споделя искрено персоналната си историята в цифровата поредност „ Жените на България “

Когато чува диагнозата, всичко в живота й е сложено на пауза и под въпрос. Осъзнава също, че няма време за губене. И до момента в който търси решения за себе си, стартира да намира способи по какъв начин да ги персонализира и за другите хора, които са в нейното състояние.

Днес Боряна е на 40, а онкологичното заболяване трансформира напълно посоката, в която гледа.

„ Ракът ме трансформира в бизнесмен “, споделя тя и през последните 10 години работи интензивно за развиването на персонализираната медицина в България. Тя е изпълнителен шеф на Re:Gena и основава първата компания у нас, която употребява ДНК разбор за предварителна защита на болести.

Снимка: Боряна Герасимова, персонален списък

„ Това беше напълно нова сфера тук. Учех се в крачка, само че бях фокусирана върху грижата за здравето и възстановяване метода на живот. За мен не беше работа или бизнес, а смисъл, който ме държи в компликациите ми “, споделя тя.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР